brewing-technikák, receptek és eszközök, kávézó és kávészemle külföldi és magyar viszonylatban.

Home Brew

Heti Vegyes VI.

2015. október 09. - homebrew

12135393_770034166476300_960189495_n.jpg

Ezen a héten sok olvasnivalót hoztam, de akad itt egy beszélgetés Gwilym Davies-zel, számos kép a szüretekről, kóstolásra érdemes kávék. A hétvégén lesz a prágai kávés fesztivál, itthon pedig egy cuppingra tudtok elmenni. Heti Vegyes VI. Fotó: Instagram

Kávék, amiket érdemes kóstolni

  • Tamp&Pull 1
    Ethiopia Shakiso, Chemex
  • Kontakt
    White Label, ethiopia - rocko mountain (natúr), Kalita /lehet, hogy már nincs/
  • Bean Busters
    Audun Coffee - Kenya, v60
    Audun Coffee - Honduras, v60

Események

Linkek

 

Facebook

 

“I drank my first ‘real’ cappuccino when I was in Australia and it was served by Ben Morrow. This experience convinced...

Posted by European Coffee Trip on 2015. október 5.

 

Today we are roasting 7 batches for Japan, Tokyo. More on this exciting collaboration shortly!

Posted by La Cabra on 2015. október 5.

 

The Prague Coffee Festival 2015 will open its gates next weekend, offering eight bars and a wide range of coffees...

Posted by Standart on 2015. október 4.

 

Új és limitált blend a HasBeantől a TP2-ben!Miért 1973? Mert Steven válasza mindenre 1973 :-) ...vagyis szerinte ez a...

Posted by TAMP & PULL on 2015. október 7.

 

Irish Coffee Cup 20152015. november 7.Whisky Show, Hotel...

Posted by Egyesület a Magyar Kávékultúráért on 2015. október 7.

 

Kezdődik a prágai kávé fesztivál, ahol meghívott pörkölőként mi is jelen leszünk az eszpresszó és brew barban....

Posted by Casino Mocca on 2015. október 8.

 

Megint van szappanunk és testradírunk a Minor Figures jóvoltából, de most rendeltünk tőlük egy kis cold brew-t is (igazá...

Posted by My Little Brew Bar on 2015. október 8.

 

Képek

 

Green grading. This time a past crop from Panama.

Dean Kallivrousis (@espresso_patronus) által közzétett fénykép,

 

It begins. Monday morning stone fruit explosion on this V60 01 of the washed Ethiopia Duromina from @elmcoffeeroasters.

Bryan Schiele (@bryanschiele) által közzétett fénykép,

 

 

 

Photo by @trs0609 #chemex

Chemex Coffeemaker (@the_chemex) által közzétett fénykép,

 

You've heard of #smallbatch coffee roasting? This is small batch cherry pulping. #farmtocup #artisancoffee #hawaiiancoffee

Big Island Coffee Roasters (@bigislandcoffeeroasters) által közzétett videó,

 

Aloha Kazumura Peaberry ❤️☕️ Photo by #Hawaii & #Coffeelover @wrk_coffee_aloha_rwnd

Big Island Coffee Roasters (@bigislandcoffeeroasters) által közzétett fénykép,

 

 

 

Big news! Peets Coffee buys @stumptowncoffee. Get the story now on the BMag blog.

Barista Magazine (@baristamagazine) által közzétett fénykép,

 

Work...?

ONYX Coffee Lab (@onyxcoffeelab) által közzétett fénykép,

 

And we're back! In response to popular requests via private messages, I'll be writing about leaf rust over the next few posts, and then moving on to some important and frequently overlooked elements of cupping with purpose. Thank you for the questions! Coffee Leaf Rust (CLR) is the name of a destructive disease caused by the obligate parasitic (requires a host to reproduce) fungus Hemileia Vastatrix (HV) as it destroys leaves throughout its life-cycle. Coffee trees are almost always the hosts of HV, the only other known species HV can utilise being Gardenia, a genus of flowering shrubs in the coffee family. Hemileia Vastatrix lives and breeds between temperatures of 10°C and 35°C. The incubation period decreases as the temperature increases, and this outbreak accelerating impact on CLR is one of the many reasons climate change is a major threat to coffee production. In the 19th century, Ceylon (now Sri Lanka) was one of the largest coffee producers in the world. However after the arrival of CLR production decreased across 25 years until no coffee was able to be grown. Harry Marshall Ward was commissioned in 1879 to investigate the cause. His work linking the collapse of the coffee industry to HV, studying the fungus to understand its potential weaknesses, and identifying agricultural practices that aided the outbreak, formed the basis of future crop protection strategies. Let’s talk about controls and solutions short and long term tomorrow :) #specialtycoffee #rawmaterial #coffeeleafrust #Colombia #Colombiancoffee #coffeebean #coffeefarm

RAW MATERIAL (@rawmaterial.coffee) által közzétett fénykép,

 

 

@audun_coffee in the house #beanbusters #beanbusters_budapest #specialitycoffee #filtercoffee #ethiopia #honduras #kenya

Bean Busters (@beanbusters_budapest) által közzétett fénykép,

 

 

 

 

 

 

HB

A bejegyzés trackback címe:

https://homebrew.blog.hu/api/trackback/id/tr597896860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Pickles 2015.10.25. 16:49:37

A pörkölés előtti zöld kávé babok mennyire lehetnek csíraképesek?
süti beállítások módosítása