brewing-technikák, receptek és eszközök, kávézó és kávészemle külföldi és magyar viszonylatban.

Home Brew

Mit is akarunk itt pontosan?

Avagy bemutatkozom

2015. január 20. - homebrew

Mi is ez? Mit akar? Mit lehet itt olvasni? Ezekhez hasonló kérdések biztos mindenkiben felmerültek, mikor a blogra tévedtek. Ha röviden szeretném kifejezni magam, akkor a jobb oldali leírás erre a célra pont megfelel. Azonban szeretném, ha egy kicsit bővebben is megismernétek a blog indítása mögötti szándékaimat.

Az elmúlt években az interneten jobbára csak „budapesti kávéforradalomnak” nevezett jelenséget mindig nagy érdeklődéssel követtem. Az úttörő zászlóshajók után nyíltak sorra az „újhullámos” kávézok, ahol minőségi alapanyagból remek kávékat ihat a vendégközönség. Az emberek azóta megismerték mit is jelentek az olyan kifejezések, mint a barista, brewing, cupping és sorolhatnám még. Véleményem szerint az elmúlt 1-2 évben az alternatív eszközös kávékészítés is egyre több embert ért el. Itt csak halkan jegyezném meg, hogy nem véletlen nyitott meg a napokban az első budapesti Brew Bar is, ahol csak alternatív eszközökkel készítenek kávét. Az internetet bújva számos kávézással és kávézókkal foglalkozó blog található, melyek mind különlegesek a maguk módján. Mitől lenne ez más – kérdezheti bárki jogosan. Itt elsősorban kávékészítési módokat szeretnék bemutatni, hogy mindenki jobban megismerje az otthoni kávékészítés lehetőségeit.

A fő profilt kávétesztek jelentik. Körülbelül 2-3 hetente lenne mindig más pörkölőtől bemutatva egy-egy csomag kávé, ahol megtalálhatóak lennének az eszközökhöz legjobban passzoló receptek, észrevételek és élmények. Ezen kívül természetesen olykor előfordulhatnak terméktesztek (kézi és gépi őrlők, új eszközök stb.), kávézó-portrék és ami idő közben az otthoni kávékészítéshez szorosan vagy lazán kapcsolódik.

Mivel nem célom a szakmai vélemények megfogalmazása, így a blogon található írások sokkal inkább fognak hasonlítani egy lelkes home-barista tapasztalat-megosztásához, ismeretterjesztéséhez, mintsem egy alapos szakmai értékeléshez. A fő cél tehát az, hogy egy szélesebb körhöz eljusson a mondanivaló és esetleg ötleteket  vagy pusztán inspirációt adjak másoknak. Remélem sokan találtok majd hasznos és érdekes információkat a blogon. Jó olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://homebrew.blog.hu/api/trackback/id/tr787091217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2015.01.27. 20:22:39

Hiánypótló blog. Sok sikert!

homebrew 2015.01.28. 09:17:58

@Sledger: Köszi szépen, igyekszem majd megfelelni!
süti beállítások módosítása